Na de les van de week, gaan we (papa en ik) gelijk voortvarend aan de slag.

Papa haalt de spullen die we nog niet in huis hebben en ik zet vast alles klaar.

Dat maakt het makkelijk om te beginnen. We beginnen met het onderdeel waar we het meest vertrouwen in hebben. Bovendien was het advies om met de vulling te beginnen. Eerst dus de pistache vulling. De pasta en kleur hebben we uit Parijs meegenomen, de rest hebben we hier of heeft papa gehaald vanmorgen.

Het is allemaal snel en spontaan, dus het is meer dan alleen spullen pakken, het is ook veel afwassen en uitruimen… maar goed, dat hoort bij koken.

Ondanks dat onze eerste vulling meteen lukt, zit het niet allemaal mee.

De citroenvulling mislukt maar liefst 3x. Toch houden we vol Geduld is hard nodig, want we krijgen het helemaal op smaak, maar helaas niet in de goede dikte. Even in de vriezer blijkt ook geen succes, daar moesten we twee lades van schoonmaken.

Dan maar de koekjes van de macarons maken, aka meringues.
Dat lukt wonderbaarlijk goed!
Onze vormpjes zitten wat dicht bij elkaar, maar daar kunnen we nog wel om heen werken. Onze twijfel was of we spuitkop 6 hier een 8 bij de vulling of anders om moesten gebruiken, maar nu weten we het zeker…

Ach, het was leuk en een goede oefening, maar het is nog niet zoals we het willen… Morgen weer een poging.