Terwijl mama haar laatste dag bij IKEA heeft en daarom lekker aan het werk is met lunch en uit eten gaat, vermaken wij ons met papa, of… vermaken wij papa.

Hoe dan ook, we maken er gewoon weer een leuke dag van.
Het wordt een super warme dag en we willen graag beter leren skateboarden. Nog vroeg in de morgen besluiten we op pad te gaan, zodat we tijdig voor de hitte terug kunnen zijn.
De leukste plek om de skaten is op het heuveltje achter bij de paardjes. Dat zegt jullie niets, maar dat is zo’n 10 minuten skaten van ons huis. Eén op het skateboard, een op de step en papa op zijn step er achteraan.

Grappig genoeg gaat het al best goed. Sylvan is al heel relaxed, maar die heeft ook vaker geoefend. Ik vind het nog wat spannend, maar na wat oefenen gaan het zelfs met mij goed.

Voor de zekerheid ga ik het heuveltje af met de step.

 

Sylvain heeft het al eerder gedaan, en dat laat hij graag even zien.

 

Nou… nu wil ik ook! Weet je, als papa mij nou vasthoudt dan durf ik het wel. Na twee keer met de hand vast, durf ik het alleen. Alleen moet papa ons opvangen en kan hij dus niet ook nog filmen, maar geloof mij, ik heb het echt een keer gedaan!

Terug naar huis wisselen we af, steppen en skaten. Vlak voor we rechts af gaan naar huis gaan we stiekem toch naar links naar de Egelopvang. Voor de oplettende lezer, de plaats waar wij hebben leren fietsen en skaten. Maar deze keer niet om te leren skaten, maar om naar binnen te gaan en te zien of ik vrijwilliger kan worden bij de Egelopvang zelf. Ze zijn zo lief en hebben hulp nodig.

We kloppen en bellen aan en worden warm verwelkomd. Erg leuk om te zien en te leren. Helaas zo interessant dat we niet eens denken aan foto’s maken. Wel jammer dat je 16 moet zijn om vrijwilliger te worden, maar… ze hebben hulp nodig op social media, en ik kan kranten scheuren en … vast nog meer dingen doen alvast. In groep 8, komend jaar dus, moet ik een maatschappelijke stage lopen, wellicht kan ik dat hier doen! Ik laat mijn e-mail en mijn mobiel achter en hoop van ze te horen.
Thuis zie ik ook dat het Tiktok account besloten is, ze kunnen nog veel van mij leren.

Thuis gaan we over tot de orde van de dag.

Koekjes bakken, tv kijken, mobiel staren, spelen, lachen, douchen en slapen.

Alleen van het koekjes bakken, de voorbereiding althans, hebben we foto’s, van de rest zijn geen foto’s gemaakt, ik denk dat papa gewoon te moe was :o)