Ik ben al een Ninja, maar wat extra oefening is wel handig. En dit is een sport waar ik groot en sterk van word, zonder dat ik in elkaar geslagen hoef te worden om goed te worden of met anderen te duwen en trekken…

Niet dat ik dat niet kan leren, maar ik ben nu eenmaal niet zo groot en zwaar, het is altijd oneerlijk met sporten. Maar deze sport lijkt mij ideaal, zelfvertrouwen, zelf verdedigen, vechten, stoer doen, sterk worden, conditie, spieren en nog leuk ook… Tenminste dat denk ik en daarom heb ik vandaag een proefles.

Best spannend, maar ik heb er zin in! Het is dicht bij huis en zowel papa als mama als zus gaan mee.

Het ziet er wel overweldigend uit allemaal. Serieuze pakken, moeilijke kleuren banden, grote kinderen en twee super getrainde trainers.

En dan de warming up… 30 minuten rennen en push-ups en squads… Poe he.

 

En als je denkt dat we er zijn… mooi niet. Daar gaan we weer. Push ups, rennen…

Push ups, sit ups…

Bokje springen, maar voor mij is het schuin over die grote kids heen en ik moet als een steen liggen, want ze denken dat ik breek haha. Wel lief dat ze meedenken.

En dan heb ik het nog niet eens over het tijgeren vooruit en achteruit en het als een dronken Rus gehurkt lopen. Moe? Een beetje…

Maar laat de les maar beginnen!

En dan begint de les van een heel uur pas. Ik krijg privé les van twee broers, ze leggen het heel goed uit, en ik mag gelijk al aan de slag :)

Ik begin het leuk te vinden, als ik dit een paar jaar vol houd, dan ben ik straks een echte Ninja!

En? Ja! Ik ga dit doen. Vanaf volgende week (en pas echt na de vakantie) ga ik leren om een echte Ninja te worden, pas maar op!