Vandaag gaan we weer zwemmen. Daar is vakantie per slot van rekening voor. Het is, net als gister en morgen de mooiste dag van de week, dus moeten we wel. Jammer voor papa en mama, haha!

Maar papa en mama zijn ook niet voor één gat te vangen. Zij hebben, zo leren wij nu, gister al voorgesorteerd op een tweedeling. In de ochtend wat doen en in de middag zwemmen. Dit tegen de verveling en in de ochtend ook omdat de zon ook nog even wakker moet worden en het water moet opwarmen. Het is lekker warm, maar het water mag wel iets warmer van ons.

Eigenlijk kunnen we er niet veel tegenin brengen, want ze hebben gelijk. Maar wat gaan we dan doen? Toch niet naar een markt of zo he?

We gaan eerst maar eens eten, we hebben de tijd om rustig te eten en zelfs foto’s te maken, want we gaan toch niet als eerste naar het zwembad.
In de lange rij staan om lekker pannenkoeken te bestellen met chocolade, ik draai mijn hand er niet voor om hoor.

Ondertussen ga ik even buiten de lijntjes kleuren, ik ga wat nieuws proberen… hoop dat ik het overleef!

Nou, zet maar bij het lijstje: ‘geprobeerd, maar mislukt’. Papa mag het opeten.

En voor mij, komt na een pannenkoek altijd een ei. Een Griekse ei wel te verstaan, net als in mijn naam.
Zitten we half oktober of zo, het rijmen gaat opeens vanzelf, haha.

Oh ja, mama is ook blij, want zij weet bij deze foto al wat we gaan doen…

Off we go, naar de auto. En we gaan inderdaad naar een markt op een uur rijden. Het schijnt lokaal én toeristisch te zijn… We gaan het zien, met frisse tegenzin gaan we mee. Maar wij weten dat we straks gaan zwemmen, en papa en mama moeten ook mee!

De markt zelf? Nou, daar willen we niet te veel woorden aan vuil maken. Veel eten, weinig soeps.
Wel een lief hondje dat ik toch weer durf te aaien. En zus ook natuurlijk, maar die is gek op honden. Snap niet dat zij niet bang is.

En heen….

En weer….

Papa koopt een riem bij een verse riemen-maker. Hij heeft een huid op een machine liggen om er riemen van te maken, zo vers zijn ze.

We zien allemaal gezonde dingen….

Maar ik zie tussen al dat eten ook iets lekkers! Een suikerspin!

Yes, dat is een goede afleiding van deze markt, ik kan er niet overheen kijken noch langs, dus ik heb mijn uitzicht aardig verbeterd.

Gelukkig wijst mama mij op mijn vriend om toch weer even met hem op de foto te gaan.

En een uur heen en weer te lopen, gaan we eindelijk terug. Ondanks dat wij op onze telefoons mogen kijken, rijden we langs mooie bergen en open vlakten.

Maar ons doel was thuis, het hotel dan, om ons zo snel als mogelijk om te kleden, in te smeren en te gaan zwemmen!

Wij knallen er gelijk in, papa wil nog wat eten, mama mag ons even vermaken.

Niet erg diep, en niet erg groot, maar wel zo rustig dat we regelmatig het hele bad voor onszelf hebben, zat ruimte om te spelen.

 

En op ons bed of aan de rand van het bad ook even lekker te chillen.

 

Er zijn in totaal 4 zwembaden hier, één heeft glijbanen, één een water-park (voor jongere kinderen), één een jong-en-oud bad en een, waar we nu zitten, een gewoon zwembad.

Leuk om ze allemaal te doen, lastig om te fotograferen, want wat ze ook zeggen van een iPhone, die van ons gaan niet mee het water in.

Nadat we met z’n vieren overal geweest zijn en ook de glijbanen hebben uitgeprobeerd, gaan we terug om heel even te chillen en de camera te halen zodat we ook de glijbanen aan jullie kunnen laten zien.
Mama heeft na twee keer glijden genoeg van het geglij en wil wel cameravrouw spelen.
Wij laten alle vier de glijbanen even van links naar rechts zien.
(Opgemerkt moet worden dat de buizen van de glijbanen op z’n Grieks aan elkaar gezet zijn, en je dus beurze billen, schouderbladen, ellebogen en knieën er van overhoudt. Jammer, maar toch niet erg genoeg om niet te gaan.

We beginnen makkelijk:

 

 

 

 

Als we klaar zijn met glijden willen we naar het bad onder ons balkon. Daar is het iets minder diep en kan Sylvain ook staan en oefenen met de handstand etc.

Een mooi moment voor papa en mama om af te drogen en lekker te liggen. Hier achter (rechts boven in het huisje) is onze kamer.

En daar is de zon! Heerlijk!

Als je een maal afgedroogd of opgedroogd bent is het heerlijk liggen en zonnen. Bruin worden zal papa niet lukken, maar hij blijft het proberen. Even wat kleur halen in de hoop dat het ijzertekort niet zo opvalt. En even lezen en/of chillen.

Met dit als uitzicht, lekker toch?

Of natuurlijk genieten van ons, zowel in beeld als geluid. Wij klooien lekker verder in het water en spelen leuk samen.

Mama komt zich er ook nog even mee bemoeien, leuk!

Oh, wacht, we moeten nog een ‘uitgelichte afbeelding kiezen’ voor de blog, zal het deze worden?

En dan gaan we nu samen het water in.
1….

2….

en 3!

Haha, die zus, die gaat gewoon… Ik bleef stiekem staan hahahaha.

Nog wat trucjes doen?
Eerst samen de handstand oefenen. Net nadat het goed ging ook bij Sylvain roepen we papa en mama om te kijken en te filmen, maar het is nog niet zo heel constant bij mijn broertje. Ach… morgen weer oefenen toch?

 

Ik zwem wat heen en weer, en doe ook even alle slagen, ik moet in vorm blijven, als is dat lastig hier.

Kennen jullie de hagel-slag? Die bestaat echt!
Kijk zo ziet dat er uit.

 

Nou, nog één set trucjes dan en dan is het over en uit.

 

Als we onder de paarse lippen zitten en genoeg hebben van het zwemmen, voor vandaag dan, gaan we douchen en omkleden. We willen vandaag toch weer uit eten en beginnen onze wandeltocht naar de parkeerplaats die toch net even te ver ligt om het leuk te vinden.
Wel mooi uitzicht, maar pffff wat duurt het lang als je ruim 5 minuten moet lopen tegen een berg op om bij je auto te komen…

Mama kan niet wachten zo te zien.

We komen er al aan!

In de auto, op weg naar een restaurant, bellen we met oma. Gelukkig gaat het goed met haar en bij ons thuis en zo ook met Mars en Milkyway.

Als we er zij en uitstappen zien we een hoop mensen bij elkaar staan. Iets met een feest.
We komen er snel achter dat het om een bruiloft gaat. Dat is leuk om even te zien. Binnen 3 minuten na onze aankomst komt de bruid er toeterend aan, ja dan blijven we ook even kijken.

Ze maken er een echt feest van, leuk om te zien.

Daarna gaan wij ons eigen feestje bouwen in de Kaza Pub, waar we heerlijk gezellig eten.

En dan is het al erg laat als we aankomen… De terugweg van de auto naar het hotel is lang, maar een stuk makkelijker omdat het heuveltje af gaat. Het uitzicht is weg… te donker.

Het uitzicht vanaf ons balkon (aan de kant van de voordeur) is niet goed zichtbaar meer, het is ook een leeg veld.

Aan de andere kant zien we in de verte de zee nog wel, het lijkt in het donker wel dichterbij dan het is.

En dan moeten we de avond routine afwerken… Poetsen, aankleden (of anders om) en naar bed.

Ondertussen in Zoetermeer…
De katten vermaken zich nog steeds met de doos van de mop die oma heeft gekocht. Speeltjes, dozen en aandacht, de katten hebben ook vakantie. Hopen dat oma dit ook voelt als een vakantie.

Ze maken haar breiwerkje in ieder geval knap lastig, want waar wol is zitten Mars en Milkyway op de loer… Niet handig om kussenhoezen en shawls te maken. Maar oma verzint wel wat om toch lekker door te werken.