Het is vandaag van de regen in de relax-stand. Volgens de planning zou het morgen kouder worden en gaan regenen, dus pakken we onze kans vandaag.

Op de planning staat een marktje, maar eerst moeten we wat anders doen. Namelijk, onze nieuwe T-shirts showen, we zijn er zo blij mee!

We rijden naar het marktje, maar stoppen even bij de Lidl. We hebben vandaag het ontbijt overgeslagen omdat we laat waren. We weten, uit ervaring, dat ze bij de Lidl lekker verse broodjes hebben. Een alternatief ontbijt dus, on the road…
We zien overal katten, op de gekste plekken zitten ze… zelfs hier.

Maar er zijn meer gekke dingen. Dit verwacht je niet half oktober in Griekenland in een supermarkt toch?
Stroopwafels…

Maar het kan nog gekker… hier hebben ze gewoon Sinterklaas chocoladepoppen verkleed als Kerstman. En nog veel meer Kerstsnoepjes, wij krijgen spontaan zin in Kerst.

A good time for sweets and love…

In de auto luisteren we heerlijk naar relaxte Kerst-muziek, gewoon omdat het kan.

Als we eenmaal aankomen in Heraklion zijn, zien we een gebouw met kunst en cultuur. Tja, dat is onderdeel van de vakantie, dus gaan we, voor de foto weliswaar, even schilderijen kijken. Laten ze het houden bij ‘aparte kunst’ en een ‘mooi gebouw’.

Buiten is het leuker… daar is weer een Hans en Grietje snoepwinkel. We hebben onze eigen snoepzak nog niet op, dus het blijft bij kijken.

Helaas komt de bewolking onverwacht vroeg en zitten we een beetje in dubio… Morgen was onze relax-dag thuis, we kunnen het omgooien… Vandaag maar relaxen dan?

We nemen de verplichte foto’s en gaan nog even naar binnen bij een warenhuis.

Toch handig om kleurpotloden te hebben als je al een kleurboek hebt, maar nog geen potloden…

Als we buiten komen regent het op Nederlands niveau, niet leuk in je korte broek dit. Snel onder een luifeltje schuilen waar ze ’toevallig’ ook crepes en wafels hebben.

Onderweg naar huis trekt de hemel open en besluiten we toch weer terug te gaan op onze oude planning. Vandaag relaxen… Wat nu is gevallen valt morgen niet, dan kunnen we vast wel weer wat doen.
We eten een paprikatje in de auto en nemen het kontje mee tot we een prullenbak zien. Die zien we echter niet….Dus dan maar mee totdat we in het restaurantje zijn om wat te drinken, we laten het maar in de asbak.
Wanneer de mevrouw onze tafel komt schoonmaken, gooit ze zonder enige twijfel onze paprika in de zee… De visjes hebben er lol van, wij ook.

En bizar genoeg is het heerlijk weer, lekker genieten dus.

Nog één maffe foto en dan gaan we naar de vis-spa, joepie!

Het blijft altijd even wennen aan het begin, het kietelt enorm!

 

Maar als je eenmaal zit is het heerlijk.

Mama en zus willen niet, dus mama gaat shoppen en zus is fotograaf.

Nog een paar hapjes en dan zitten de 15 minuten er al weer op.

Maar dan, omdat het kan, mag ik ook een voetmassage. Papa was eerst, zodat ik nog wat langer in de bak kon, maar nu krijg ik gewoon op mijn 8ste mijn eerste echte voetmassage. Heerlijk!

Het kietelt wel soms hoor!

 

Mama komt terug met een folder van een relaxing massage. Daar doen ze ook een gezichtsbehandeling -ala schoonheidsspecialist- en daar is mama wel voor in. Zus wil ook wel eens proberen.

Het zijn echter lange behandelingen en we moeten op elkaar wachten. Wij regelen de foto’s, want papa kan geen massage-tent in gaan zonder ook een massage te nemen. Zo zijn onze papa en mama helemaal zen.

Terwijl mama nog bezig is, is papa al klaar. Moet ik dan nog eens zo lang wachten? Ik trek mijn T-shirt maar vast uit, in de hoop dat ik ook mag. En… ik mag ook!

Mijn hoofd past precies in het gat, grappig.

En dan begint het serieus te worden. Stoppen met foto’s maken, ik wil ontspannen, wat is dit lekker!

Zus is ook bijna aan de beurt.

Mama ligt in de na-geniet-stand.

Ik ben helemaal één met de natuur, blij dat ik geplast heb, want ik ontspan werkelijk alles!

En dan is zus eindelijk aan de beurt. Ontspannen is moeilijk, maar ze doet haar best.

Deze foto’s heb ik niet meegemaakt, ik was even helemaal van deze wereld, zo vreselijk genoeten.

Zus probeert rustig te worden, het lukt een beetje. Soms is het wat wennen, soms is het minder fijn, maar ze maakt de behandeling af.

Toch mooi een ervaring rijker!

En terwijl zus lekker verder gaat, ga ik vast de boel dweilen, ik help graag waar ik kan.

Zo maak je nieuwe vrienden, krijg je ijsjes, etc.

De straat is klets nat van een wolkbreuk die wij niet hebben meegemaakt omdat we lekker aan het ontspannen waren. Daar kan ik ook wel bij helpen.

In de avond zoeken we een lekker restaurantje, en zoals altijd vinden we die ook.

Op de menukaart leren we wat Grieks. Beetje laat, maar beter laat dan nooit.

Zo, eindelijk hebben ze ergens chili con carne!

En, hoe mooi is dat, bitterballen!

Papa en mama nemen natuurlijk weer iets normaals, maar het is ook voor hen lekker.

En als je de ober roept om in het Grieks te zeggen dat het lekker is en aan het einde nog even een knuffel geeft, heb je er zo weer een vriend bij. Dikke knuffel terug gehad, en toen de auto in, terug naar ons huis, slapen om morgen weer een leuke dag te kunnen hebben.

Ondertussen in Zoetermeer is het vermaak ook nog steeds goed, zo we vernemen.