Dag 29 is de dag na de 28ste en voor de 30ste… Oh, sorry, we hebben het liedje van dinsdag nog in ons hoofd. Het is overigens de 24ste… verwarrend. Een rekenlesje doen maar vandaag?

Maar we beginnen met taal.

Tenminste, ik, want zus heeft de kans om een spreekbeurt van drie klasgenoten uit de bovenbouw te horen over ruimteschepen.

Hier gaat inmiddels eten en werken in een hand. Prima te doen.

En kijk eens even wat een progressie in mijn schrijven, ik word er zelf wel een beetje gek van.

Precies, helemaal crazy!

Voor zus is het tijd voor kwadrateren. Na het lesje van van de week gaan we verder met de kwadraten 16 tot en met 19.

Ondertussen ben ik nog wat aan het doen voor ik opgeeft voor vandaag.

Maar goed, kwadrateren… 16 bij 16…. dat is 16 x 16… maar dat kunnen we met het knopjesbord ook uittekenen en dan berekenen. Zeker handig voor als de getallen groter worden.

Papa legt eerst wat uit over dimensies, en hoe je bij de Gamma kan uitleggen dat je geen streep wilt schilderen maar een muur van boven naar beden en van links naar rechts. Daarom is dus die m2. Helder… Nu terug naar getallen en kwadrateren.
We tekenenen het even slordig uit om een beeld te krijgen van hoeveel puntjes of bolletjes of knopjes er zijn. Dan vereenvoudigen we de honderdtallen naar rood, de tientallen naar blauw en maken we de rest groen.

Ondertussen stapt Sylvain over op Junior Einstein.

 

Even denken hoe het ook al weer moest, want juf-papa laat het zo goed als alleen aan mij over.

Maar het lukt prima! Zelfs 192 gaat goed, en die doe ik helemaal allen!

Tijd om even te ontspannen. Even eten en schermpjes kijken. Wij doen dat gebruikelijk op de meest rare plekken, deze keer tegen de stapel stenen en op de fiets… Je mag ons raar vinden hoor, want dat zijn we ook ;o)

 

Na het eten ga ik nog even Junior Einsteinen en Sylvain maakt met alle energie die hij nog heeft één blad in zijn schrijf/leesboek en dan zit het er op voor vandaag. Het is mooi geweest.

We gaan een stukje rijden in de nieuwe auto, doen boodschappen, ontspannen nog even tuis, gaan eten en doen nog even gek. Een normale avond zeg maar.

We genieten nog even van ons (bijna) dagelijkse Hardcore Pawn en gaan dan slapen. Ons klaar maken voor het weekend. En natuurlijk op de laatste 10 schooldagen thuis. Vanaf 11 mei gaan we in ieder geval weer twee dagen echt les krijgen. En natuurljk de juffen verrassen dat we zo ontzettend goed gewerkt hebben en veel geleerd hebben.