Na een super leuke dag op school en een lesjesdag (zoals jullie net hebben kunnen lezen) wordt het nóg mooier. Vandaag met papa samen mijn eerste echte lange fietstocht gemaakt naar Rokkeveen centrum.

En niet zomaar op de fiets, maar echt op de fiets over het fietspad en de straat, zoals grote mensen dat ook doen, stoer he?
Oh ja, het zou niet meer hoeven, maar voor de zekerheid meld ik wel even dat ik nog geen meter groot ben en dat het zonder zijwieltjes gaat!

Met gevaar voor eigen leven schiet papa foto’s en filmpjes om te laten zien dat ik het echt zelf gedaan heb.
Hier ga ik net uit huis nog even op de stoep.

 

Maar enkele tellen later beginnen we aan het echte werk op straat.

Het is maar een klein stukje naar het fietspad in het park, wat ons het grootste gedeelte veilig naar het winkelcentrum brengt.
Een totaal van 1,4 km (enkele reis). Hoe veilig het ook is op het fietspad, af en toe de snelheid er uit halen en even stoppen is wel fijn.

 

Het laatste stukje is weer op straat. Spannend!
Zo spannend dat het even mis gaat. Op het fietspad had papa mij nog bij mijn kraag toen het mis ging, waardoor ik over mijn vallende fiets heen getild werd en keurig voor mijn fiets veilig op mijn voeten landde. Deze keer kan het niet, want… papa had een camera in zijn hand… oh, papa!

 

Geen angst hoor, het ging helemaal goed. Na het vallen gewoon weer opstaan en direct weer op de fiets, mij krijg je niet klein… haha dat ben ik al!
En warempel, 1,4 km later zijn we er. Fiets parkeren en op slot. En dan een foto voor mama.
Nee, niet zo, maar met m’n duim omhoog.

Als beloning mag ik een ijsje. Helemaal voor mij allen. Even rusten en lekker genieten. Stracciatella voor mij dus, met een koekje graag.

Daarna even shoppen bij de Jumbo, zodat we kunnen koken, maar daarna gaan we de fiets weer op.

En met al mijn ervaring achter mijn kiezen, gaat het natuurlijk super simpel, kijk zelf maar.

 

Of jullie het zijn of niet, ik ben trots op mijzelf!