Euh? Wat is dit nou weer voor titel. Slaat dit nog wel ergens op?
Oh ja… dat was het. Een super drukke dag, maar toch willen we nog even snel fietsen voor Chloé naar een paardrijdfeestje gaat en Sylvain met Sanna gaat spelen in een ballenbak.

Deze keer neemt zelfs papa zijn fiets mee. Mama dacht later te komen, die wilde nog even opruimen. Helaas hadden wij zo veel troep gemaakt, dat mama haar fiets niet eens haalt.

Nadat wij wat leuke oefeningen hebben gedaan en wat heen en weer hebben gefietst komt er een mevrouw die met een kruiwagen voor de grote stapel aarde staat. Toch leuk om even een praatje te maken. Sylvain bijt het spits af door te vragen wat zij aan het doen is.

Voor we het weet staan we met z’n drieën gezellig te praten en worden wij steeds nieuwsgieriger naar hoe het is om een kruiwagen vol te scheppen.
Tja, als Montessori-kindjes willen wij alles zelf proberen en geeft zij moet opvallend veel gemak haar schop af aan Chloé.

Voor je het weet is de bodem van de kruiwagen bedekt met een mooie laag aarde.
Het heeft Sylvain duidelijk nieuwsgierig gemaakt, want hij wil ook.
Maar het lijkt wel alsof de mevrouw stiekem de schop zwaarder maakt, wat een zwaar ding! Het zag er zo makkelijk uit, hoe moet dat?

Kijk Sylvain, daar moet het in!

Oh, dat kan ik, maar pfff wat is het hoog!

Gelukkig heb ik van die sterke spierballen!

Dan komt er nog een kruiwagen aan, tijd om met een smoes zo snel mogelijk weg te gaan, want straks moeten we die twee dingen volstoppen… mooi niet!

Maar, het was wel leuk om te doen, mooi weer geleerd wat een kruiwagen is, hoe zwaar een schep is, en waarom die aarde daar lag.
Enig idee?
Laat een reactie hieronder in de comments, kijken of jullie het ook weten.