12,5 km een fietstocht? Ja, wel op een 16″ fiets zonder versnellingen!

In navolging van gister avond, waar ik zonder eten naar bed ben gegaan omdat ik mij niet lekker voelde, ging het vanmorgen wat beter.
Toch voelde ik mij niet lekker, maar omdat ik wel wat at, mama naar werk moest en papa Sylvain naar oma ging brengen, was het toch beter als ik gewoon naar school ging (zoals afgesproken).

In de auto wilde ik toch duidelijk maken dat ik mij minder lekker voelde dan papa of mama dachten.
Hoe kan je dat beter doen dan drie keer achter elkaar over mijzelf, mijn stoel en de auto heen te spugen…

Gelukkig gingen papa en mama heel logisch achter elkaar aanrijden, omdat de metro en school vlak bij elkaar liggen, waardoor mama mooi ook even kon helpen met schoonmaken. Eenmaal in een plaid gewikkeld en een beetje schoongemaakt ben ik met mama mee terug naar huis gegaan. Papa heeft nog wat staan poetsen en is ook naar huis gekomen. Met mama onder de douche en papa verder poetsen.

Wat het grappige is, dat nu ik het kwijt was ik mij eigenlijk zo lekker voel dat ik naar school kon gaan… maar ja, afgemeld is afgemeld. Dus lekker mee naar oma mee om Sylvain te brengen voor zijn logeerpartij. Ik een paar weken geleden, hij deze week.

Maar goed, dan heb je wel wat te doen toen we thuis kwamen… Na een kort filmpje op youtube, en wat belletjes van papa wilde we toch wat doen. Nou… papa, ik wil eigenlijk wel fietsen.
Met mooi weer en tijd genoeg, was er geen weg meer uit voor hem. Hij pakte het sportief op en vroeg mij waar ik heen wilde.
Pas op de fiets besloten we samen dat we richting school gingen. Het is ruim 6 km, dus dat gaan we niet halen, maar die kant op is al lang leuk.

Toen we eenmaal voorbij ‘de plek’ van vanmorgen waren, waar ik dus papa’s auto bevuilde, leek het er op dat we het eigenlijk makkelijk gingen halen, en dat met tegenwind!

Of het ver is? Nou, voor mij wel. Ik heb natuurlijk een mini-fiets zonder versnellingen, terwijl papa gewoon grote slagen maakt en kan schakelen. Het leven is niet eerlijk!
En toch… is het mij gelukt!

Dat is dus 6,1 + 6,1 = 12,2 km, plus nog even naar het centrum is toch echt 12,5 km!

En we hadden zelfs nog energie om even paardjes te aaien en voeren, zo lief zijn ze!

Ja, echt gehaald… mijn fiets, ikzelf en het hek van school, bij elkaar als bewijs!

Of we er lang over gedaan hebben? Nou, valt mee hoor, van deur tot deur 30,5 minuut!

Dat is dus 12,3 km per uur gemiddeld.
Pure kracht dus!