Wow, wat een gave dag. Vandaag, live in Zoetermeer: 112-veiligheidsdag. Met alle toeters en bellen, van brandweer tot politie en van ambulance tot de reddingsbrigade, alles is er om te ruiken, voelen, proeven, zien en ervaren!

Het is echt een doe, zie en beleef alles-dag. Na het zwemmen van Chloé en wat eten, zijn we op de fiets (Sylvain achterop bij mama) naar Silverdome gegaan. En wat we daar allemaal aantroffen… Eén groot veilig feest, met vuur, water, sirenes, uniformen en demonstraties.

Bij aankomst is al wel duidelijk dat het er serieus aan toe gaat. Midden op het plein staat een brandwee en een ambulance.

Oh, wij ook natuurlijk.

Maar goed, daar gaat het vandaag niet om… Er is een ernstig ongeluk gebeurd, er moet zelfs iemand uit de auto geknipt worden… Wow… serieus hoor!

Gelukkig komt het allemaal goed met de vrouw, door de goede samenwerking van politie, brandweer en ambulance wordt de vrouw levend en ongehvaend afgevoerd… Goed werk mensen!

Laten wij eens even kijken hoe ze dat doen. We beginnen bij het meest heldhaftige van de politie, de ME.

Leuk om voorin te zitten, maar ze kunnen natuurlijk niet alleen komen, er zitten ook nog wat mensen achterin.

En wat zij hebben daar is zo grappig. Captain America heeft er ook een… een schild, van stukjes riet! Wel erg groot, want wij verzuipen er beiden achter, geeft wel een beschermd gevoel.

En hun uitzicht? Tja, vul die zelf maar in.

Zijn alle politiemannen en vrouwen stoer? Mmwa, sommige houden zich bezig met het verplaatsen van knuffels via een hijskraan. Vraag ons niet waarom… Wij wilde ook wel even, maar het was lunchtijd. Donuts?

Wij gaan wat stoerders doen… Wie gaat eerst?

En zoals eigenlijk elke keer als we agenten zien, even danken of met ze op