Vaak hoor ik mensen zeggen dat Sylvain zo creatief is. Hij is nog steeds twee-handig en inderdaad super creatief. Maar… dat maakt het natuurlijk niet onmogelijk voor mij om ook creatief te zijn.

Ok, ik ben op een heel andere manier creatief, zeker nadat ik laatst iemand hoorde zeggen: ‘als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg maar naar Mozes’.

Ik zeg eerlijk dat ik er een week over gedaan heb om hem te snappen, maar vandaag had ik een super creatief moment waarop de berg naar Mozes kwam.

Na mijn vorige blog, euh, ik bedoel dat we terug kwamen van mijn eerste geheel zelfstandige fietstocht zonder zijwielen, zaten we gezellig met z’n vieren even te zappen. En… zomaar uit het niets, was daar opeens Mark Rutte op TV.
Hij zat te praten met een of andere oude man en het ging over muziek. Het programma heet Podium Witteman, beetje rare naam, maar die witte oude man zal wel Podium heten of zo… Ach, wat maakt het uit, Mark Rutte was op tv.

En toen gebeurde het. Ik kreeg een soort ingeving die mijn broertje wel vaker krijgt… Ik stond op, ging voor de TV staan en zei: “wil je een foto maken, dan sta ik met Mark op de foto”.
Sylvain speelde rustig door maar mijn ouders vielen bijna van verbazing van de bank, waarschijnlijk balend dat zij daar zelf niet op kwamen.

En omdat Sylvain met papa’s toestel zat te spelen, zijn de foto’s van mijn eigen telefoon gemaakt.
Ooit wil ik echt op de foto, maar zo lang de berg niet naar Mozes wil komen (voor de mensen die het spreekwoord niet kennen, hier ben ik Mozes en is Mark Rutte de berg), blijf ik schrijven en maak ik gewoon foto’s van de berg op tv.

Et voila!

Eerst is hij nog een beetje verlegen.

2016-10-09-chloe-op-de-foto-met-mark-rutte1

Maar dan kijkt hij toch echt naar mij!

2016-10-09-chloe-op-de-foto-met-mark-rutte3

Het lijkt wel of ik naast hem zit bij die oude Witte Man.

2016-10-09-chloe-op-de-foto-met-mark-rutte9

Ik kan hem bijna een kusje geven! Mijn held is op TV en ik sta lekker toch met hem op de foto!

2016-10-09-chloe-op-de-foto-met-mark-rutte12

Het helpt dus wel als je hem gewoon elke avond een kusje geeft voor het slapen gaan… (net als Maxima en familie en mijn zwemdiploma).
Papa zegt dat het wat Noord-Koreaans aandoet, maar ik denk dat hij gewoon jaloers is!