Begin deze maand ben ik precies een jaar bezig met zwemlessen. Tijd dus voor de volgende stap.

Na een lange ochtend van wachten, wachten en wachten, werd het maar langzaam middag. Niet eens van de spanning, maar gewoon omdat ik er zin in had. Dan maar veel te vroeg weg, met het idee om daar nog even lekker wat te eten.

Nou heb ik zwemles in Zoetermeer, maar afzwemmen gebeurt (nog) in Noordwijkerhout. Een goede reden dus om er een (half) dagje uit van te maken. Nou is Noordwijkerhout, en ik hoop dat ik niemand beledig, niet echt een uitdagend leuke stad (of leuk dorp) om te zijn op een zonnige zondag in september. Stil en saai… maar het is ons wel gelukt om een super leuk lunchroompje te vinden die precies biedt wat we zoeken, namelijk lunch en even lekker met z’n vieren binnen zitten.

Na mijn tosti en een toiletgang, gingen we eindelijk naar het zwembad. Ik had al meermaals aangegeven dat ik graag buiten nog een stukje wilde rennen. Tja, aan mijn energie zal het niet liggen. Eindelijk kon ik eens naast de auto lopen en zien hoe hard ik kan rennen.12 km/h is me gelukt, en dat op m’n open sandalen zonder sokken.
Haha, goed he?

Maar goed, daar ging het natuurlijk niet om. Dus papa en mama uit de auto en natuurlijk vergeten wij Sylvain ook niet.
Een maal binnen moeten we heel even wachten en worden we al snel opgehaald door Myrthe (de franchise juf van Delft en Rotterdam). Gelukkig ben ik niet helemaal alleen in de groep, want Jet en mijn BFF Elize waarmee ik op zwemmen en op schol zit, waren er ook bij gelukkig. Dat maakt zo’n belevenis gewoon nog leuker.

2016-09-25-chloe-afzwemmen7
Binnen stond Mark (samen met Ruben eigenaar van Zero2Hero) met een microfoon klaar om ons uit te leggen wat er ging gebeuren.

2016-09-25-chloe-afzwemmen4

Enkele verplichte oefeningen, precies zoals op het examen, maar dan alleen in badpak, het zwemmen met kleren blijft bewaard voor als we dit hebben gehaald.

Ready? GO!

2016-09-25-chloe-afzwemmen8

Daarna begint het, één voor één moeten we het water in en al onze kunstjes laten zien.

Ondertussen aan de kant ziet Sylvain mij voorbij komen. Stiekem is hij wel trots hoor.

2016-09-25-chloe-afzwemmen10

Kijk maar, daar ga ik.

2016-09-25-chloe-afzwemmen11

En kijk, ik eindig als eerste… Oh nee, het is geen wedstrijd. Haha, nee hoor, ik heb er geen wedstrijd van gemaakt hoor.

2016-09-25-chloe-afzwemmen14

Vlak voor het einde mogen we voor papa en mama (en Sylvain) watertrappelen, leuk hoor, gesteund door mijn drie grootste fans.

2016-09-25-chloe-afzwemmen12

En…. (drumroll) is het gelukt?

Natuurlijk! Kijk hier mijn Kikker Goud, het hoogst haalbare diploma voor je A-Diploma. En hiermee heb ik dus eigenlijk mijn Propedeuse A-zwemmen behaald, en daarmee toegang tot het echte afzwemmen op 30 oktober 2016. Ik heb er zin in.

2016-09-25-chloe-afzwemmen15

En als cadeau kregen we een Hero-drijfplankje (want we zijn geen Zero meer) en het schildje (vandaag verdiend). Bij het diploma A (resp. B en C) krijgen we de letters die passen… Nu moet ik dus wel doorgaan voor C. Maar, dat zullen we nog wel eens zien, want zo makkelijk ben ik niet te verleiden, ik herken heus die psychologische trucjes wel hoor!

2016-09-25-chloe-afzwemmen16

Nu tevreden naar bed, ik weet waar ik nog iets kan verbeteren, maar heb lessen genoeg om hier aan te werken.