Wikipedia-logo-en

Syndroom van Sylvain


Het syndroom van Sylvain is een ziektebeeld waarvan niemand eigenlijk weet wat het is. Het uit zich in iets bijzonder kleins. Dit syndroom is niet besmettelijk of overdraagbaar, echter staat niet vast of het wel of niet erfelijk is.

Ontstaan
Slechts een klein deel van de bevolking heeft dit syndroom, wat vernoemd is naar de eerste drager Sylvain Delcour. Zijn doktoren, onder leiding van Dr. Stam uit het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer, hebben in de eerste jaren van het leven van Sylvain alles gedaan om de oorzaak van het syndroom te achterhalen. Helaas is tot op de dag van vandaag (nov. 2015) onbekend wat dit syndroom veroorzaakt.

Ziektebeeld
Het syndroom van Sylvain uit zich in kleinigheid. Al bij geboorte ontstaat een grote afwijking die klein is. Een geboortegewicht van zo’n 2 kilo kan duiden op dit syndroom. Tijdens de verdere levensontwikkeling blijft het zich uiten in een zeer beperkte groei. Vaak gaat het gepaard met veel vrolijkheid en lachen. Het syndroom kan tevens opgemerkt worden als regelmatig ziekenhuisbezoek en frequent lek-prikken aan de orde is. Buiten deze prik-momenten is er behalve de afmeting van de syndroom-drager, alsmede het voorkomend ondergewicht, geen duidelijke herkenning van het syndroom.

Diagnose
Het syndroom van Sylvain kan worden vastgesteld aan de zogenaamde ‘gedeeld-door-twee’ formule. Om tot een goede diagnose te komen neemt met de lengte van de syndroomdrager en deelt deze door twee. Voorts neemt men het gewicht van de syndroomdrager en deelt deze door twee. Als berekend lengte en gewicht overeenkomen met de syndroomdrager met een tolerantie van maximaal 25%, dan kan worden vastgesteld dat het inderdaad om dit syndroom gaat.

Grondlegger
Sylvain Delcour wordt beschouwd als grondlegger van de ziekte. Bij zijn geboorte was hij precies de gestelde 2 kilo. Gedurende zijn eerste levensjaren voldeed hij precies aan de formule. Toen hij twee en een half was, was deze formule nog steeds van toepassing. Hij was met 80,3 cm en 8,1 kilo hiermee de eerste drager van het syndroom van Sylvain.

2015-10-02 Sylvain ziet er lekker uit3
Sylvain Delcour

Gevolgen en problemen
Mensen die lijden aan het syndroom van Sylvain hebben een opvallend en bijzonder mooi uiterlijk en worden vaak schattig geacht.
Samengevat is het syndroom van Sylvain klein maar fijn.

Ondanks dat het syndroom niet gevaarlijk is en het lijden aan het syndroom geen gevolgen heeft voor de gezondheid, heeft het syndroom wel een groot effect op het dagelijks leven.

Hieronder enkele praktische problemen uit het leven van een persoon dat lijdt aan het syndroom van Sylvain.

Zo is het bijvoorbeeld lastig fietsen…

2015-09-24 Sylvain op fiets van Rowan

Of bijna onmogelijk om 3d-films te kijken…

2015-08-15 Sylvain 3d-bril

Of wat dacht je van met lego spelen…

2015-08-15 Sylvain los in logoland-winkel4

Een hamburger eten…

2015-08-29 Sylvan aait en kust koe op Schiphol7

Boodschappen doen…

2015-08-20 Sylvain helpt bij boodschappen5

Konijnen aaien…

2015-08-15 Kids in selfie-box1

Auto rijden…

2015-09-27 Sylvain wil chauffeur worden1

De bodem van een happy meal te bereiken…

2015-08-15 Sylvain houdt van happymeal8

Een brief te posten zonder ladder…

2015-10-01 Sylvain helpt papa met posten3

De bovenkant van het schoolbord beschrijven…

2015-11-24 Sylvain schrijft het bord vol11

Je staande te houden tussen je knuffels…

2015-08-16 Sylvain bedolven onder knuffels

Je eigen hoofd omhoog te houden…

2015-09-05 Sylvain heeft zwaar hoofd3

Je eigen schaduw te tillen…

2015-08-13 Sylvain en zijn schaduw

Een bril te dragen…

2015-10-08 Sylvian met bril van papa6

Maar het heeft ook voordelen… Er is altijd e