Vandaag is het dan zo ver… Mijn eerste zwemles!

Ja echt! Het grote moment is daar…. Mijn eerste 45 minuten officiële zwemles.

Ik had er zo veel zin in dat ik overdag niet kon wachten. Toch… vlak voor de deur was ik even zenuwachtig, maar toen het begon heb ik gewoon meegedaan, m’n best gedaan en vond ik het eigenlijk super leuk. Trots dat ik al mag en kan zwemmen en dat de zwemleraar (Ruben) en papa en mama trots zijn.
Volgens Ruben was het voor een eerste les zeer goed, en ook papa en mama vertelde dat Ruben hen had gezegd dat het zeer goed ging. Niet echt bang en ook niet te lang verlegen, zelfs al goed in de motoriek (maar dat wist ik al lang) en goed luisterend.

Veel mooie momenten in het bad, maar ook ervoor, want ik zwem samen met Elize van school, mijn beste vriendin die in meester Wouter’s klas zit. We hebben op school altijd al zo veel lol, maar voor en na de zwemles geiten we gewoon door!

Een goed begin is het halve werk, dus eerst maar eens m’n badbak aan thuis, dan ben ik er tenminste klaar voor.

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles1

In het bad beginnen we met wennen aan het water. Het voelt nat en warm. Ik snap wel dat mensen hier willen revalideren.

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles3

En als ik eenmaal gewend ben, mag ik even op m’n eigen manier laten zien dat ik eigenlijk al kan zwemen…. en dat zonder opblaasbandjes om m’n arm.

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles8

Mijn broertje mag nog niet, die is nog te jong. Die mag alleen kijken. Lief rustig, zoals altijd.

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles7

Hij probeert het van alle hoeken te bezien.

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles11

Dan de echte instructie… hoe moet je nou je voeten houden zodat je niet verdrinkt en toch vooruit komt.

Eigenlijk valt het mee moet ik zeggen. Dit is iets waar ik wel mee kan werken.

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles14

Het belangrijkste: goed haakjes maken en je voeten boven water houden.

En dan hop! Zelf doen!

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles18

Je moet wel echt je best doen, want ze zijn super streng!

Kijk me nou gaan!

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles6

Aan het eind van de les oefenen we nog even in het water springen. Ondanks dat ik het zelf al kan (zie deze blog) helpt Ruben me toch nog even met springen.

2015-08-22 Chloe en haar eerste zwemles19

Eigenlijk voel ik me nu al geen zero meer, maar meer een hero. Ik snap opeens de naam van de zwemschool: Zero2Hero.

Leuk, stoer, leerzaam en handig om te kunnen, ik kan het iedereen aanbevelen!