Zo, hè hè, eindelijk is het zo ver… Ik heb er m’n hele leven op moeten wachten en m’n zus 3/4 van haar leven… Maar we gaan eindelijk op vakantie.

Bestemming Fuerteventura.

Dat is een eilandje van Spanje naast Marokko. Geen idee waar het is, maar we moeten met het vliegtuig (wat dat ook is) en ik heb er zin in… denk ik…. Het begint allemaal op donderdag 23 april 2015 en duurt 14 dagen, maar voor het gemak maken we met z’n allen één blog die ‘live’ opgebouwd wordt, zodat iedereen gelijk kan meegenieten.

(Voor de slimme boeven die meelezen, naast een venieuwd alarm, hebben we zowel overdag als ’s nachts volk over de vloer. Bovendien kan moet je niet vewachten dat je wat van waarde aantreft, we hebben alles meegenomen)

Donderdag ochtend gewoon opstaan, rustig eten en douchen en dan de laatste dingen inpakken. Mama heeft de dagen ervoor alles al klaargemaakt, dus het is niet veel werk meer. Om 10:00 uur zeggen we iedereen op kantoor gedag en stappen in de auto naar Aalsmeer.
Daar parkeren we de auto overdekt in een kas en worden door een privé bus naar Schiphol gebracht.

Gelijk de koffers afgeven en dan door de politie (Marechaussee)… Deze douane mensen zijn toch best lastig, streng en eng… Die machine is best eng, met name voor de aller kleinste. Maar hij mocht met een lichte check ook doorlopen (lees: getild worden). Papa gaat terug om alle spullen op de band te leggen. Hij mag alle drinkflesje meenemen, maar de (onaardigere) man aan de andere kant gooit ze zonder pardon weg. Ook de ‘nog-even-in-de-tas-gepropte-spullen’ als potje pindakaas en wat haargel worden linearecta in de prullenbak gegooid. Helaas geen pindakaas dus…

Met z’n allen de koffers afgegeven en daarna hop patat eten bij de Burger King, gevolgd door spelen in de speelhoek.
Dan naar Pier D79 om ons vliegtuig te zoeken. Papa en mama beloofde dat we het goede vliegtuig zouden nemen, daar vertrouwen we dus maar op.

Voor vertrek nog even het bewijs van onze vlucht en dat wij (Chloé en Sylvain) er ook echt bij waren…

2015-04-23 Kids naar Fuerteventura1

Eénmaal voorbij de check in en ong even wachten komen we toch echt in het vliegtuig. Stoel 25 A, 25 B en 25C, gezellig met z’n drieën naast elkaar, en Sylvain op schoot van papa.

De vlucht duurde alles bij elkaar (via Las Palmas) 6 uur. Omdat we om 14:45 vertrokken en Sylvain bij aanvang vlucht precies 1 uur geslapen heeft (en op de heenweg in de auto een halfuurtje) was iedereen zo moe dat er niet meer geslapen is dan dat.
Over de vlucht kunnen we boeken vol schrijven, maar dat zijn dan wel saaiheids-prijs-winnende boeken, dus dat doen we niet. We vermelden alleen nog dat papa en mama van 3 verschillende mensen complimenten hebben gehad dat wij zo lief zijn gebleven. Dat noemen wij nou nog eens de complimenten van een ander in je eigen kont steken… Phe, zijn wij lief, krijgen zij de credits… Maar goed, het was allemaal lang, maar best leuk! Het leukste was papa pesten, die zo veel moeite had gedaan om Frozen op de iPad te zetten en ik geen zin had om er naar te kijken…

2015-04-23 Kids naar Fuerteventura4

Wel fijn twee kinderen, dan kunnen ze voor elkaar zorgen. Sylvain wilde graag bij Chloé op schoot en Chloé wilde graag dat hij bij haar zat… Papa en mama? Die vonden dat wel prima!

2015-04-23 Kids naar Fuerteventura6

Na de landing zijn Sylvain en Chloé met papa meegegaan om de auto te huren en is mama de koffers gaan halen.
Daarna, in de auto, heeft Chloé het opgegeven en de oogjes dicht gedaan. Sylvain daarentegen vond het nodig om tot 23:00 uur lokale tijd (00:00 Nederlandse tijd) wakker te blijven om alles mee te maken.

Het was even zoeken, want de naam van de straat wisten we niet, tenminste er zijn zoveel namen, dat we niet wisten wat nou de straat was. En toen we er waren was de naam van het huisje op de gevel anders dan in het boekje en hadden we ook de laatste mail niet gehad met de code om binnen te komen.
Maar dat zal dan ook wel alle pech zijn die er is, want het huisje is mooier dan op de foto, het is schoner dan je durft te dromen en de inrichting is beter dan je had kunnen hopen. De TV is net zo groot als ons huis, de bedden breder dan de tuin, het zwembad schoner dan wijzelf en de inrichting mooier dan IKEA. De (Britse) eigenaren van dit huisje hebben duidelijk een passie voor het huis en/of de huurders, want het is echt all-in. Handdoeken, spelcomputer, mega TV met schotel (ruim 600 zenders), wifi, twee badkamers, drie slaapkamers, keuken, bijkeuken met wasmachine, terras, tuin rondom en een super mooi zwembad met daarnaast 6 zeer goede ligstoelen. En dan heb ik het nog niet eens over de buiten douche, de zwembadverwarming, de verzorgde tuin en het mega-grote dakterras. Met onze dito auto (Dacia Lodgi), waarbij je de kinderwagen niet eens hoeft in te vouwen, kan onze vakantie niet meer stuk.

Kijk maar eens hoe we ontvangen werden… Zwanen, hondjes en champagne (met felicitaties van de eigenaar voor de verjaardag van papa (goed opgelet dus)).

2015-04-23 Kids naar Fuerteventura7

2015-04-23 Kids naar Fuerteventura10

Het was laat, we waren moe, maar het ontvangst en de entourage maakte alles goed. Allemaal snel naar bed, oogjes toe en heerlijk slapen. We moeten onze ‘regel’ immers in stand houden… Hoe later we naar bed gaan, hoe eerder we op staan…

Dag 2. Vroeg, maar voldaan wakker worden. Sylvain als eerst, want die had het minst geslapen. Maar Chloé is een goede tweede.
Snel iets aan en dan genieten van de vroegte en het uizicht. Even met z’n drieën het dakterras op en even kijken waar we zijn. Dan douchen en aankleden en klaarmaken voor shoppen, we moeten immers wat spullen in huis hebben, die bbq staat niet voor niets in de tuin natuurlijk.

Vlak voor we weg gaan komt Armando Marco langs, de man die het huis beheert voor de eigenaar. Hij vertelt wat over het eiland, waar we heen moeten gaan etc. etc. Hij checkt de TV (instellingen) en geeft ons een andere föhn, omdat degene die we vonden een UK-stekker heeft, waar we niet zo veel mee kunnen. Daarna dus shoppen en lekker van alles kopen wat lekker is en waar we mee voort kunnen.

Dan zo snel mogelijk naar huis, want het (verwarmde) zwembad wacht op ons, zonde om niet de hele dag in te hangen.
Met z’n allen er in en na een tijdje gaat mama zonnen, papa er uit en Sylvain slapen. Chloé, die is er niet uit te krijgen, die is zichzelf zwemles gaan geven, tja, als jullie het niet doen, doe ik het zelf maar…

2015-04-24 Kids naar Fuerteventura4

2015-04-24 Kids naar Fuerteventura7

Overigens wel een beestenboel. Naast planken, pistolen, ligbedden, ballen, eendjes, schepjes en emmertjes zwemt er ook een loeigrote blauwe zeehond in ons zwembad. Maar gelukkig heeft Chloé hem getemd en kunnen we er op zitten!

Na Sylvains uren lange slaapje, en het spelen van Chloé in het zwembad (intussen heeft mama het huis op orde en papa deze blog gemaakt) is het tijd voor de bbq, de eerste, maar niet de laatste hier. Er is van alles, in de vakantie geen tekort, zon, zee, vlees en saus, wat kunnen we nog meer verwachten deze komende twee weken?
De bbq was overigens lastig omdat Chloé en vliegen deze avond geen vrienden waren, het vuur op dit eiland aanzienlijk heter is dan in Nederland, Sylvain ook naar bed wilde en tussen het opletten, het naar bed gaan en het vlees, eigenlijk alles anders liep dan gepland.
Ruim genoeg niet-zwart vlees hoor, dat niet, maar koud en soms wat te doorbakken… Het zal wel weer aan het geduld liggen… Je moet immers nog een half uur tot een uur wachten tot de bbq klaar is, maar ja, honger is honger… En bedtijd is bedtijd. We gaan het beter plannen vanaf morgen.

Dag 3 alweer.

Vandaag even rustig opstaan, maar natuurlijk gewoon leker vroeg. Sylvain als eerste, nauw gevolgd door Chloé en dus papa en mama ook maar.
Lekker met z’n vieren aan tafel, ontbijt met een lekker eitje. En zolang de voorraad strekt ook nog met hagelslag (één pak moest toch mee).
Daarna gezellig met z’n allen de auto in om even verderop de buurt te verkennen en nog wat inkopen te doen. Eerst nog even langs een lokale markt waar we toevallig voorbij rijden en dan toch echt een supermarkt, deze keer de Lidl.
Overigens weer een tip voor mensen met één kind (wij hebben ook getwijfeld), twee is echt makkelijker! Kijk nou zo lief, één wil slapen, de ander ook zitten, nou, doe dat maar dan. En zo lief… Samen is toch echt leuker dan alleen.

2015-04-25 Kids naar Fuerteventura3

We zagen al snel dat zwemmen beter in de middag kan, als het bad wat warmte van de zon heeft (ondanks de verwarming toch best koud) en wat moet je de rest van de dag daarna nog doen.
Dus lekker rondkijken, shoppen en weer terug. Zwempak/broek aan en hop het bad in. Nou… niet voor Sylvain. Die heeft het zo vreselijk warm, behoudens zijn hoofd gloeit hij, dus die gaat (graag) naar bed.

Twee piraten in bad gesnapt… (zonnetje is zo sterk, verplicht een muts/pet/haarband of piratenpet op!

2015-04-25 Kids naar Fuerteventura7
Na lekker gespeeld te hebben toch even wat eten en en naar het winkelcentrum even verder op. Dit omdat daar iets van een speelpaleis achtig iets moet zijn, ons Spaans is niet zo goed, maar het had veel kleurtjes en leek op iets van een ballenbak of zo.

Eenmaal binnen bleek het een super modern en bijzonder rustig (zeg maar gewoon leeg) mooi shoppingcentrum te zijn, waar we even rond gelopen hebben en vlak voordat we het opgaven (na wel wat leuke (speelgoed)winkels gezien te hebben, opeens een ballenbak. Om 16:00 uur naar binnen is natuurlijk een gok op zaterdag, maar de dame weet ons te vertellen dat ze elke dag tot 22:00 uur open zijn (en wij maar denken dat Spanjaarden bekrompen waren, blijken wij dat even te zijn). Anyway, eerst maar eens een uur… Nou dat was genoeg. Klein, vies en afgetrapt. Gelukkig hebben de kinderen er weinig last van, die zien een speelrek en ballen en gaan ervoor.
Toch maar meegenomen weer de kids na een uur, zij blij en wij herkenden onze kinderen tenminste nog.

2015-04-25 Kids naar Fuerteventura8

Tja, en als je helemaal uitgesprongen hebt, dan moet je natuurlijk langs bij de Mc Auto zoals hij hier heet (in normaal Nederlands de Mc Drive).
Grappig dat ze bij het bestellen toch even moeite hebben met McNuggets, dus maar bij het raampje bestellen. Ondertussen opzoeken wat ice koffie is in het Spaans, en dat gaat dan wel goed (leve de vertaalcomputer!).
Kids thuis lekker gegeten en daarna moe maar voldaan naar bed.
Paps en mams even ‘rust’ lees: opruimen en daarna India’s bestellen om ook even lekker te zitten.
Mama de boel de keuken in en daarna even lekker zitten. Papa had nog wat achterstallig werk wat hij moest doen, dus lekker doorgewerkt tot het echt te laat was. (om vervolgens na het douchen nog ‘even’ de blog in elkaar te zetten, omdat we anders niet weten wat we ook al weer allemaal gedaan hebben… tja, dat heb je als je bijna 40 wordt)
Maar… hij is af, dag 3 van onze super vakantie op Fuerteventura, het langste eiland en een van de zeven met totaal 1 mln inwoners… Ja, we hebben de Lonely Planet ook nog even doorgenomen tussendoor. Enfin tijd om naar bed te gaan, lekker slapen, wie weet wat morgen ons brengen zal.

Dag 4:

Vandaag gaan we met z’n allen naar de dierentuin.
We werden (op zondag) wakker gebeld door het alarm. Het alarm ging af in de huiskamer. Lekker wakker worden. Gelukkig niets aan de hand, maar niet vorodat Daniël (onze rots in de branding voor ons huis) en de buren ook wakker gebeld waren. Een goede buur is beter dan een verre vriend, want van je buren moet je het hebben. Die stonden dus om 07:50 met z’n tweeën en een paraplu in ons huis om de (gelukkig niet aanwezige) boeven weg te slaan. We zeiden toch dat het geen zin had om in te breken! En zo begon dus de vroege ochtend voor veel mensen, want door het gepraat werden wij (de altijd lang slapende (kuch) lieve kinderen) ook wakker en dus tijd om bij papa en mama op bed te komen springen om ons mee te nemen naar de dag. (ter info: op Fuerteventura is de klok een uur achter op Nederland, voor ons was het dus 06:50).

Maar een goed begin is half werk, en we houden niet van half werk… Op dus naar het ochtendritueel, douchen, aankleden en lekker ontbijten. Iedereen vol en voldaan, plassen, inpakken en wegwezen. We wilden al, maar de tip van Armando maakt het alleen maar nog spannender.
Klein uurtje rijden op één van de twee snelwegen, en zonder te zoeken (zou wel heel erg zijn ook hoor) de auto voor de deur gezet daar. Nog even plassen en dan de tuin in, bepakt en bezakt natuurlijk…

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura01

Iedereen een petje/hoed en een zonnebril, vol met zonnebrand, want het is zo warm dat het pijnlijk zou zijn om niet voorbereid de tuin in te gaan.
Denkend aan dat dit land ook leuk zou zijn voor opa en oma, zou deze dag niet moglijk zijn geweest als ze hier niet zo modern waren… Hier kan je dus gewoon een karretje voor oude knarretjes huren, hoe gaaf is dat?

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura02

Maar goed, naar binnen en dieren kijken nu.
Bij de flamingo’s kwamen we er achter dat de schoenen van Sylvain nog in de auto lagen… Die heeft papa dus even snel opgehaald. Ontmoetingspunt bij de giraffen, het lievelings dier van Chloé.
Wat een belevenis, leuk zeg! Heel veel dieren in een zeer mooie omgeving met dito weer (natuurlijk). We zullen niet alle beesten stuk voor stuk beschrijven, maar in de bijna 40 jaar dat de oudste van het gezin, met een behoorlijk track-record aan dierentuinen over de hele wereld, dieren mag aaien en voeden, toch echt voor het eerst (en ook voor de anderen voor het eerst) giraffen zelf mogen voeren. Wat zijn die beesten groot als je er zo bij staat! Maar gelukkig kunnen ze bukken en pakken ze het netjes aan.

Wie durft?

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura16

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura08

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura13

Chloé weet dat ze groot zijn, papa en mama zijn stoer, Sylvain denkt dat hij het ook wel durft (tot twee keer toe), maar ziet ze toch wel heel groot worden zo dichtbij. Ondanks dat, is hij de held van de dag!

 

Na deze leuke belevenis, even chillen met een drankje en wat selfies en dan door naar de volgende dieren, want er zijn er nog veel meer.

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura14

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura20

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura19

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura22

Maar goed, zoals aangegeven, worden niet alle dieren hier behandeld, daar heb je Wikipedia.org voor.
Tijd dus om even wat te eten, zodat we nog net op tijd naar de zeeleeuwen-show kunnen en dan direct door naar de roofvogelshow.

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura24

De zeeleeuwen-show was leuk, kort en vooral hard. Voor Sylvain die twijfelde tussen een slaapje of toch meeklappen, net even te hard, dus met papa even achteraan gaan staan, klaar om einde show lekker weg te dommelen. (en zo geschiedde).

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura25

Lekker weggedommeld en Chloé nog even langs het educatieve bord met informatie met mama (tja, je bent leergierig of niet) hop naar de lange wandeling aan het einde van het park (bijna een ander park zo ver) helemaal boven op het hoogste punt, om een mooie vogelshow te kunnen geven.
Zo iets hadden papa en mama al eens op Gran Canaria gezien en dat was zo mooi, dat deze 30 minuten durende wandeling het waard moest zijn.
Gelukkig kwamen we langs (en door) de Botanische tuin en kon papa nog even een cactus erecticus knuffelen (God weet waarom overigens).

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura28

Daarna ruim op tijd en met de beste plekken bij de roofvogelshow, al waar de grote uilen ons stil zaten op te wachten.

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura29

De show was mooi, grote en kleine roofvolgens zien vliegen en van dichtbij gezien.
Sterker nog, gevoeld.
Ook al was het niet de bedoeling, de aller grootste van allemaal, de gier, vond het nodig om van de grond op te stijgen naar het gangpad, alwaar papa (met Chloé op schoot) zat te kijken. De gier schatte zijn spanwijdte iets te krap in en gaf met zijn vleugels papa een behoorlijke dreun in het gezicht, vol op de bril en wang. Een vervroegd verjaardagscadeau? Even schrikken, want het was een behoorlijke klap, maar gelukkig geen blijvend letsel. En wie kan nou zeggen dat hij ooit is geslagen door een gier? Precies, papa (duh).

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura33

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura34

En zo vloog er nog heel wat voorbij, de een vol met herrie en de ander fluisterstil (zie Wikipedia voor wie en wat).
Het geheel eindigde met een applaus, maar toen mochten we toch nog even dichterbij komen.
Even een roofvogel op je arm. Tja, je bent er toch…
Chloé had net geleerd dat ze kleine wezens eten van vlees, en zag de bui al hangen… Sylvain kan ze nog niet tillen, maar is niet voor niets de held van de dag, en zat dus rustig te kijken bij mama in de hangzak vlak bij de vogel.

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura46

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura53

Nou, en als je dan denkt dat je alles gehad hebt, dan heb je het mis.
We hadden namelijk nog wat wortel, aardappel, tomaat en appel over voor de olifanten.

Want, zo hebben we allemaal geleerd, als je iets doet, moet je het goed doen.
Op naar de olifanten om die ook uit de hand wat te geven.

Mama’s verwoede poging om held van de dag te worden, ze werd mede hierdoor tweede, dat dan weer wel.

Kijk ook eens naar de reactie van de olifant na het eten van deze lekkere wortel.
Arm dier, vast ook last van de warmte…

En wat mama kan met een wortel, kan papa met een tomaat…
Leuk om eens gedaan te hebben.

Helaas waren ze zo ver weg, dat noch Chloé, noch Sylvain de olifanten konden voeren, helaas een gebrek aan lange armen.
Echt wel dat we dat hadden gedurfd (ugh).

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura54 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura55 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura56 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura57 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura58 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura59 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura60 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura61

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura62 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura63 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura64

En wat rest je dan nog te doen?
Precies, naar de speeltuin! We zijn nog niet moe genoeg, dus kunnen we nog even schommelen en spelen?
Tuurlijk, het is feest toch?

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura68 2015-04-26 Kids naar Fuerteventura69

Moe maar voldaan weer in de auto, heerlijk slapen.
Omdat Chloé het zo goed deed (slapen) heeft de held van de dag (niet voor niets!) besloten om gewoon lekker wakker te blijven.

Chloé? Dit is in alle landen van de wereld geweest en nog veel verder, maar niet bij ons.
Zo troffen we haar aan in de auto toen we bij het winkelcentrum waren om snel wat eten te kopen…

2015-04-26 Kids naar Fuerteventura72

Thuis snel in bad, mama eten maken, eten en heel snel naar bed.
Nog een korte poging om te willen spelen, maar dat eindigde in een zacht monotoon geluid van de laatste letter van het alfabet…