Natuurlijk snap ik dat de nieuwe leraar Thijmen ook even met eigen ogen wil zien of ik het wel kan…

Vandaag dus voor het eerst mee mogen zwemmen met Learn2Train fase 1, in de volksmond ‘goud’ ofwel het vervolg op de Zwemacademie.
Een grote groep die afgelopen zondag ‘Zilver’ behaalde en ik, samen 30 man sterk, mogen voor het eerst in de fase Learn2Train in.
Formeel voor mij dus een proefles om te zien of ik ze kan bijhouden en of ik het kan uithouden.

Best spannend, maar gelukkig worden we bij de trap keurig opgevangen en nemen ze ons mee naar het bad. Eenmaal in het water voel ik mij als een vis in de groep (en in het water hoor).

Papa en Sylvain staan boven te kijken, mama is onder weg en kan ook nog ruim een uur meekijken. Deze les is niet één uur, maar anderhalf uur. Heerlijk!

Het viel mij op dat de anderen allemaal extra spullen bij zich hebben, hulpmiddelen die ik niet heb. Gelukkig was dat niet erg, want ik mocht gewoon zonder spullen laten zien wat ik kan.

Papa wilde mijn eerste sprong voor jullie vastleggen, maar omdat er een aantal mensen gingen bellen sloeg de camera uit. Geen sprong, maar wel mijn eerste baantje:

En daarom over twee filmpjes verdeeld, namens papa: sorry…

 

Maar vlak voor ik het water in ging heeft hij mij nog wel weten vast te leggen op de foto.

Het is best leuk om naar te kijken, maar 1,5 uur duurt wel lang. Zeker als je je bedenkt dat Sylvain 4x mee geweest is afgelopen week (waarvan hij er één ook zelf het water in mocht) kan ik hem niet kwalijk nemen dat hij af en toe iets anders wil zien.

En dan nu een langzame vlinderslag-oefening, een stuk lastiger dan als je vol gas mag geven…

 

Nog even van boven een foto van de uitleg die we krijgen om het nóg beter te doen.
Goed opletten, want het is leuk en leerzaam!

Na 5 baantjes vlinderslag gedaan te hebben (aan het einde van de les) doen we nog even een check, hoe ver kan ieder onder water. Ik weet het, ik kan verder, maar doe het maar op zo’n moment.

 

 

Lang verhaal kort. Ik ben met vlag en wimpel door en ga vanaf volgende week op donderdag deze lessen verder volgen en om het goed af te maken ook op zondag ochtend. Anders heb ik straks te weinig geoefend, immers ik zwom sinds deze maand al 3x per week, en dat wil ik graag zo houden.

Binnenkort hoop ik mijn diploma ‘Zilver’ te verzilveren, dat laat ik jullie natuurlijk weten. Daarna ga ik weer wat maanden aan de slag voor ik mij meld met zwem-nieuws, want anders kan ik net zo goed een zwem-vlog-kanaal op gaan zetten… Leuk voor niemand vrees ik. Toch, als er iets spannends of interessants gebeurt laat ik het jullie weten!