Wow, als je het zo opschrijft klinkt het best heftig, maar het valt mee hoor. Het is drie dagen Oma-Chloé-dag! Doen wat wij leuk vinden en niet gestoord worden door iemand anders.

Oma kan heel goed handwerken en vooral breien en naaien. Breien heb ik al eens geleerd, maar naaien met de naaimachine nog niet… en laat ik dát nou graag willen leren.

Ik mag de naaimachine van mama gebruiken, want die gebruikt ze toch nooit. Dan kan ik mooi wennen aan mijn ‘eigen’ machine en snel van alles leren maken. “Made by Oma Coby”, een merk dat al bestaat en waar ik ook veel in loop wordt straks: “Made by Chloé”. Maar eerst even oefenen, want het is een echt vak!

Eerst maar even de steken leren. Gewoon op een lapje, niets bijzonders, maar dan weet ik wat de machine kan en kan mijn voet even oefenen aan het pedaal, want ik rijd nog geen auto’s, moet nog wel even het gevoel krijgen…

Als dat gelukt is, gaan we van start. Eerste met een lapje…

Maar al snel gaan we met echte opdrachten beginnen.

Als het instellen en draad invoeren allemaal onder de knie is, nog heel even oefenen voor ik van start kan.

Na lekker ontspannen te hebben, en lekker geslapen te hebben, is het zondag, en dus tijd om voor het eggie te gaan.

Ik mag zelf kiezen, en tot mijn eigen verbazing kies ik precies de vorm uit van een knuffel die bij oma Bobo heet. Een knuffel die oom Pascal en papa zelf vroeger ook hadden. Alsof ik het wist!
Logeren is leuk, en oma is heerlijk streng, ik moet het echt zelf doen!

Als eenmaal alles geknipt is, mag de machine aan en naai ik hem professioneel dicht.

Dan even keren, vullen en natuurlijk mooi afwerken.

En dan heb je Bobo!

Ok, we maken hem nog wat mooier, zodat je ook ziet waar zijn oren, buidel en ogen zitten… Het is wel wat werk, maar dan heb je ook wat.

Nog één werkje dan… mijn eigen (door oma gemaakte) rok omzoomen. Tja, als je het kan, moet jenhet zelf doen…