Vanrmogen was ik niet te houden, ik wilde gewoon weer eens voorlezen.

Papa wilde wel luisteren, maar moest ook douchen. Nou, dan neem ik wel wat meer publiek mee.
Zebrapaard, Zebrapaardje (de dochter van), Anna en Elsa, Dora, Boots, Knorretje en bescheiden op de achtergrond Dolfijntje.

Een bijzonder publiek, want iedereen die luisterde is een zoogdier! Goed dus om vragen te beantwoorden over zwangerschap en geboorte.

Het is wel een moeilijk boek voor iemand van 5 jaar, maar ik laat mij niet gek maken, als mijn publiek wil weten hoe zij zijn ontstaan en geboren, dan leg ik dat maar wat graag uit.

 

Wie wil er nog wat plaatjes zien?

Maar… wat schetst mijn verbazing? In een modern boek, dat zich echt duidelijk bezig houdt jongens en meisjes, wordt gewoon aangenomen dat een kind een jongen is. Nou ben ik pas 5 jaar en zijn mijn beide ouders niet emancipatoir, maar dit kan toch niet?

Kijk, luister en huiver mee:

 

Hoe oud is dit boek? Wij zitten nu toch in 2016 en niet in 1916?
Emancipate is zo 1900, ik ben een mens, geen man of vrouw, een mens! Het maakt mij geen drol uit welk geslacht jij hebt, of ik heb, als je mij daar op beoordeelt, dan zit je echt in de verkeerde eeuw!
Alvast voor de mensen die hier van schrikken… ik ben ook geen Nederlander of Chinees, noch een Nederlandse-Chinees, ik ben een mens!

Volg mijn leven via deze blog en je zal zien dat zowel mijn broertje als ik alles kunnen en zullen bereiken wat wij willen.

No restrains for us based on sex, origin, age, or size. All we are is human.