WOWHOE, ik ben al 4 dagen droog!

Ik ben zindelijk!

Eigenlijk verras ik er niemand meer mee, want alles wat iemand van 5 kan, kan ik ook.
Maar toch leuk om te melden toch?

Begin van de week heb ik voor de zoveelste keer op de wc geplast, waardoor papa en mama mij vroegen of ik het eens zonder luier wilde proberen.

Nou, daar had ik wel oren naar. Tenminste niet zo’n dikke reet door die lap plastic die ik steeds maar mee moest zeulen, zo’n prop op je kont waarvan iedereen ziet dat je een luier hebt.

Dus… met het mooie weer durfde papa en mama het wel aan. Luier uit, onderbroek aan en droog blijven.

Nou, dat hebben ze geweten. Het ging gelijk goed!

Daarom heb ik maar besloten om zelfstandig naar de wc te gaan.

Heel simpel, je gaat naar de wc, je pakt het opstapje, plaatst deze onder het lichtknopje stapt er op en doet het licht aan.
Vervolgens stap je van het opstapje af, pakt deze op en plaatst hem voor de wc. Dan trek je je broek en onderbroek uit, doet de wc-bril om hoog en klimt op het opstapje.Via deze weg kan je je kont al omdraaiend op de zetel van de wc plaatsen en je behoefte naar behoefte doen.
Dan pak je één papiertje wanneer je slechts geplast hebt, en twee als je gepoept hebt. Even goed vegen, op het opstapje klimmen en voorzichtig op de grond stappen.

Dan snel onderbroek goed om leggen en aantrekken, dan gelijk broek aan, en de wc-bril dicht doen. Dan weer op de wc klimmen en doortrekken. Er weer af klimmen, opstapje pakken en onder het lichtknopje plaatsen en dan papa roepen omdat ik nog niet bij de bovenkant van het lichtknopje kan. Dan samen met papa of mama handenwassen en gelijk door naar de speel-lade waar de stickers inliggen. En dan afhankelijk van de behoefte één of vier stickers pakken en deze plakken op de hand en/of mijn stoel.

Nou, als je dit meermaals kan en in de eerste zes dagen van je ‘droog-zijn’ ook al vijf nachten achtereen droog bent, is het tijd voor feest!
Feest met taart, zingen en sterretjes, om te vieren dat ik geen luiers meer nodig heb.

Goed he?!

Papa en mama hebben gezongen voor me en ik heb heerlijk taart gehad met echte sterretjes…

Nou, ik blijf droog, dit bevalt me wel! (en mijn ouders ook)

poeptaart14