Wat wil je met zulke ouders… Onder het motto liever te vroeg dan te laat hebben ze vandaag een bezoek gebracht aan mijn volgende school.

Zelfs zij weten dat het wat vroeg is, maar omdat het nieuw is en een uniek concept is het goed dat ze zo vroeg al bezig zijn met inschrijven.
Bovendien is het een school waar ik vanaf 3 jaar heen mag, dus het is niet eens zo heel gek.

Een paar weken geleden kregen we van onze buurvrouw Carla de tip dat er in de buurt een Montessori school is die onderwijs aanbiedt vanaf 3 jaar (zoals Maria Montessori het bedoeld heeft).
En het was een goede tip, dank je Carla, hiermee heb je mogelijk een deel van m’n leven bepaald! Super zo’n tip!

Een uniek concept, want het is de enige in heel Nederland.
Naast dat het een all-year concept is en all-day en naast dat het een echte Montessori school is, is het ook nog eens tweetalig onderwijs.

Hierdoor leer ik straks op mijn eigen tempo en met veel extra mogelijkheden alles spelenderwijs in twee talen.

Met 3 juffen in een groep van 45 waarvan één/twee Engels en één/twee Nederlands spreken, moet sociale ontwikkeling, onderwijs en taal geen probleem meer zijn.
Verder is het super handig dat schoolvakanties niet bestaan, want je kan geen les missen… Dus wanneer we ook willen, vakantie kan altijd!

Hoe mooi kan het leven zijn. Geen verplichte zitplekken, geen vaste roosters, geen strakke regimes, geen aparte lunchgroepen, geen voorschoolse- of naschoolse opvang, gewoon alles in een.

Als ik de verhalen van papa mag geloven, die ook Montessori heeft gedaan vanaf kleutertijd, moet het fantastisch worden.

En nu mama het ook eens in het echt gezien heeft, is zij net zo enthousiast… En eerlijk gezegd, als ik het zo beluister is het ook iets voor mij.
Ik heb zo m’n momenten dat ik graag leer, maar soms wil ik ook gewoon even niets doen… En… dat mag gewoon!

Nou, schrijf mij maar in!

En dat is dus precies wat papa en mama vanochtend gedaan hebben.

Ook al duurt het nog even (april 2014) voor ik er heen kan, we zijn in ieder geval niet te laat!
Vast geen toeval dat er slechts één twee-talige school bestaat in Nederland voor basisonderwijs, dat dat ook nog eens Montessori is en ook nog eens all-day vanaf 3 jaar en ook nog eens dichtbij…

Casa, here I come!

(casaschool.nl)

Ik was er zelf niet bij, maar er waren wel andere kinderen die (onherkenbaar) wilde poseren. En als je goed kijkt zie je mama zitten op een observatie-stoel.