We hebben van daag een verrassing voor opa. Hij viert vandaag zijn 65ste verjaardag.
Papa en mama willen graag als verrassing met heel de familie naar de dierentuin ver van huis.
Eerst naar m’n oom en tante in Vleuten en daarna een heel stuk in de auto naar Tilburg, waar een heel groot safaripark is, Beekse Bergen.

Opa had geen idee waar hij heen ging en zat bij ons in de auto de hele tijd zenuwachtig te kijken.
Het was een enorme verrassing voor opa, iedereen heeft super genoten van alle dieren in de dierentuin.
Ik heb rare beesten zien, weet niet meer hoe ze allemaal heetten, maar sommige zagen er echt gek uit, lange neuzen, super lange armen, heel grote oren, zelfs een met een enorme nek, rode kont, rare streepjesstaarten, puntneuzen, een gevangenispak, grote vogels met een kroontje, snavels zo lang als ik en nog veel meer dieren waarvan ik de naam niet meer weet.

‘s avonds gingen we met z’n allen lekker eten in een groot restaurant, waar je echt alles mocht proeven. Het enige vervelende was dat je tanden moest hebben om mee te mogen eten, dus ik heb heerlijk naar het plafond liggen staren en genoten van m’n warme melk.

Raar om te zien dat m’n opa nu net zo oud is als Sinterklaas en zelfs daarom goedkoper de dierentuin in mag en net als m’n neefje en nichtje met korting mogen eten. Ik denk niet dat ik zoveel vingers heb als dat opa oud is, en dus is hij echt heel oud.

Wat ook leuk was, is dat ik vandaag voor het eerst op water heb ‘gelegen’. Met een rare brom gleden we langs het land waar allemaal rare dieren zaten naar ons zaten te kijken. ‘Varen’ noemde papa en mama het, dat was erg leuk, maar ik was blij dat ik weer vaste grond onder m’n wielen had.

Nadat papa en mama opa hebben afgezet bij oom Pascal en tante Dunja, zijn we weer met z’n drieën naar huis gegaan.

Een leuke dag in ieder geval, en opa was ook helemaal blij.
Moeten we vaker doen!

Hierbij wat foto’s van rare dieren en onszelf.